ALTAVEU +

Des de l’edició de l’any passat, el Festival Altaveu ha obert horitzons més enllà de la música en directe ampliant la seva programació a altres àmbits vinculats a la música, fent que Sant Boi es converteixi en el gran epicentre de la música durant tres dies.
Sota el nom Altaveu+, des del 2016 el festival ha posat en marxa un mini-cicle de documentals musicals en col·laboració amb el festival In-Edit, i un altre de xerrades al voltant de la música.
En la 29ª edició del 2017, Altaveu+ amplia el ventall de la seva oferta incorporant una fira de discos i llibres i un programa d’exposicions.  

  1. CONVERSES A LA TERRASSA
  2. DOCUMENTALS MUSICALS
  3. EXPOSICIONS
  4. 1A FIRA ALTAVEU DEL DISC I DEL LLIBRE

A l’entranyable Terrassa de Cal Ninyo i per anar escalfant motors abans d’anar caps als concerts, conversarem una mica sobre temes interessants, entre amics i amigues i fent uns beures refrescants:

EL PUNK, ANIHILADOR CULTURAL

A càrrec de Jaime Gonzalo
Divendres 8 de setembre
19.00 h a la Terrassa de Cal Ninyo

Activitat Gratuïta

El crític musical Jaime Gonzalo exposarà “El punk, anihilador cultural”, una reflexió sobre el discurs del moviment punk dels setanta que, en contra de tot allò establert i acceptat, va acabar destruint més que no pas crear. S’exposarà com el punk i el seu discurs no van alliberar el rock de la seva decadència i estafes, i que més aviat el rock dels setanta va construir un dels períodes més fructífers d'aquest gènere a través de grans músics i del rock simfònic de l’època, lluny de mostrar símptomes d'esgotament. La irrupció dels Sex Pistols, el 1977, va tirar a terra molts llasts i prejudicis, però també va generar uns valors —els del moviment punk— que segons Gonzalo no es van saber superar. Fruit d'un canvi de tendències, d'una moda, d'un relleu generacional, es podria dir que el punk va crear menys del que va destruir. En definitiva, “El punk, anihilador cultural” convida a reflexionar com el discurs anihilador i autodestructiu del punk ha acabat sobrevivint sota diverses disfresses en el temps, perpetuant un pensament edípic quan ja no queda un pare a qui matar.

Sant Boi Rocks!

Taula rodona moderada per Jordi Turtós
Dissabte 9 de setembre
19.00 h a la Terrassa de Cal Ninyo

Activitat Gratuïta

Músics de diverses formacions santboianes, moderats pel periodista musical i director artístic de l’Altaveu, Jordi Turtós, s’agruparan per reflexionar sobre com ha evolucionat el panorama musical de Sant Boi en les últimes dècades, des de finals dels anys 70 i principis dels 80 fins als nostres dies.
Es tracta d’un debat totalment únic i d’interès per la cultura viva de la ciutat, on els protagonistes seran diversos integrants de les bandes santboianes més representatives dels últims 40 anys.

Des de l’any passat, l’Altaveu+ compta amb la programació d’un mini-cicle de documentals musicals en col·laboració amb el festival In-Edit. Els dos documentals seleccionats per a l’edició d’enguany es projectaran als cinemes Can Castellet de Sant Boi.

WE LIKE IT LIKE THAT. THE STORY OF LATIN BOOGALOO.

(Mathew Ramirez Warren. EUA, 2014. VOSE. 78’.)
IN-EDIT als Cinemes Can Castellet
Horari: Properament

Més que una moda o una avantsala de la salsa, el boogaloo va ser el GRAN so hispà, urbà i de moda del NY 60’s. Jove i fresc però fill de la tradició, aquesta música va donar identitat a una comunitat. Aquest és el film sobre el seu naixement, coronació i crucifixió, amb tots els apòstols, de Richie Ray i Joe Bataan a Johnny Colon i Pete Rodríguez. Ja es veu que el seu atractiu era la cara dura adolescent: Harvey Averne afirma que quan els teus pares et diuen "Apaga aquesta merda!", saps que has trobat la teva música. I aquella música era el ritme dels xavals llatins que estimaven la Motown i el R&B. El seu ascens va ser fulgurant, i el film recull els primers hits icònics ("Bang bang" i "I like it like that"), l'explosió (tots s'apunten al nou so), la reticència dels vells del mambo, el racisme, els innovadors i els que es van endur els calés, l'esgotament i la desil·lusió, i la victòria final de la salsa. Qui hi treu el cap? Pucho i Bataan, Johnny Colon i Larry Harlow, Ricardo Ray i Joey Pastrana. És el bugalú, amic.

Resultado de imagen de WE LIKE IT LIKE THAT. THE STORY OF LATIN BOOGALOO.

I AM THOR

(Ryan Wise. EUA, 2015. VOSE 82’.)
IN-EDIT als Cinemes Can Castellet
Horari: Properament

Thor és una mena de Schwarzenegger del hard rock: culturisme, metal rock i vodevil misticonòrdic, però també segrestos, pífies homèriques, malastrugances impossibles i un hiat com a “Space Elvis” a Las Vegas. La vida d’un homenàs que no va voler abandonar. Un cant a continuar malgrat les trompades del destí. Un personatge, Thor (no el de Marvel) que no te’l podries inventar, ni tan sols com a acudit trist del mític fals documental Spinal Tap. Thor podrien haver estat els nous Kiss; els Slade del Valhalla. Però cada vegada que John Thor vorejava l’èxit, succeïa alguna cosa espantosa i/o absurda en la seva carrera. El va segrestar el seu propi mànager, va travessar un hiat com a “Space Elvis” a Las Vegas, el seu nou mànager (el mateix que el de Springsteen!) el va posar en una secta, i després es va acomiadar, va triomfar a Anglaterra, però la seva popularitat va caure en picat, i així fins a la desesperació. I Am Thor ens mostra la vida d’un homenot amb somnis que es va negar a llançar la tovallola. Un cant a continuar malgrat les trompades del destí. I al final hi ha la glòria, encara que es faci esperar.

Resultado de imagen de I AM THOR

ELVIS HAS LEFT THE BUILDING! 40 ANYS SENSE EL REI

Sala Polivalent de Cal Ninyo
Divendres 8
17.00 – 23.00 h

Dissabte 9
17.00 – 23.00 h

Accés lliure i gratuït

Amb motiu del 40è aniversari de la mort d'Elvis Presley, l’Altaveu+ organitza una exposició commemorativa a càrrec de l’associació divulgativa Club Elvis Spain, reconeguda oficialment per Graceland i Elvis Presley Enterprises. Es tracta d’una mostra que traça un resum biogràfic, fotogràfic i discogràfic dels moments més importants de la vida i la carrera musical d'Elvis. En concret, l’exposició reuneix fotografies dels anys 50, 60 i 70, aquestes últimes cedides personalment pel fotògraf oficial de l’artista durant aquests anys, Ed Bonja. També es podran veure els Elvis Jumpsuits, rèpliques exactes d'alguns dels vestits més representatius que Elvis utilitzava a les seves actuacions dels anys 70, cedits per diversos artistes de tribut que alhora són socis del Club Elvis Spain. Una exposició del tot singular sota el paraigües del Festival Altaveu 2017.

TOCANT AL POBLE

d’Antonio Benítez
Foyer del Teatre de Cal Ninyo
De finals d’agost a principis de setembre
Horari de l’equipament municipal

Accés lliure i gratuït

Sant Boi sempre ha respirat música. Tocant al poble és un recull de 40 imatges de diferents grups musicals, principalment santboians, tocant en directe a la ciutat. Imatges captades en diferents espais pel fotògraf local Antonio Benítez. Veí de Sant Boi nascut a Oviedo fa 60 anys, Benítez és un autodidacta que, de manera constant al llarg dels anys, ha creat un fons fotogràfic de gran valor per tal de documentar l’escena musical de Sant Boi dels últims 40 anys. Quan hi ha un concert a Sant Boi, allà està ell! La seva passió per la música i per la càmera de fotos a parts iguals, ha estat essencial per poder preservar, avui, un important rerefons cultural de Sant Boi.

1A FIRA ALTAVEU DEL DISC I DEL LLIBRE

VOL.1. FIRA DEL DISC I EL LLIBRE MUSICAL
Dissabte 9 de setembre
11.00 – 20.00 h

Diumenge 10 de setembre
11.00 - 18.00 h
Rambla de Rafael Casanovas

La Rambla Rafael Casanovas, epicentre de l’Altaveu, reunirà per primer cop els millors expositors d'arreu del país especialitzats en discos i llibres musicals en la 29ª edició del festival.
Serà, doncs, una bona oportunitat per cercar i trobar aquelles referències difícils d’aconseguir o per descobrir petits grans tresors musicals en forma de disc o de llibre.

next
prev