Un cicle de concerts del Festival Altaveu

Coincidint amb la celebració de la trentena edició del festival Altaveu tindrà lloc aquest cicle durant la temporada de primavera. Amb el mateix esperit de celebració de la música Altaveu es vol arribar a tots els barris de la ciutat!

El que es presenta amb “PRIMAVERA ALS BARRIS” és una iniciativa que vol apropar la música de qualitat als barris amb una sèrie de concerts que programa l’equip que fa possible l’Altaveu des del departament de cultura de la ciutat. Es tracta d’un programa nodrit per una sèrie de concerts, que al llarg dels caps de setmana de març, abril i maig, es faran als casals de barri de la ciutat.

La 1a edició al llarg dels caps de setmana dels mesos de març, abril i maig ens presenta 14 propostes musicals.
Totes les actuacions que conformen el cartell d’aquesta primera edició són gratuïtes i de proximitat!

DESCARREGA’T EL PROGRAMA DE MÀ AQUÍ

 

20-03-2018 Hits:289 Primavera 2018 Super User

 

(Avant Folk)

La singularitat i capacitat d’experimentació a cada espectacle de Seward és un dels seus principals atractius. Aquest col·lectiu d'acció sonora, cançó lliure i performance de Barcelona, tenen la capacitat de trencar tots els esquemes, fins i tot a l’hora de promocionar-se. El fet de que no tinguin presència a les xarxes socials no ha impedit que el seu nom arribi més enllà de les nostres fronteres. “We prefer to” (2017) el seu quart disc, ha estat editat en un format ben singular: una bossa de te creada pel grup, una capsa de llumins i un joc de cartes personalitzat amb descàrrega digital HD. En aquesta edició de la Primavera als Barris podrem gaudir de la seva capacitat de sorprendre al públic en dues ocasions: el 13 d’abril i l’11 de maig.

20-03-2018 Hits:292 Primavera 2018 Super User

 

(Jazz-Rock)

Gambardella, Jep, personatge interpretat per Toni Servillo a la pel·lícula "La Gran Bellezza" de Paolo Sorrentino dóna nom a aquesta banda de Barcelona nascuda al 2015. Aquest trio de jazz-rock psicodèlic i dub instrumental, experimenten amb sons mediterranis, africans i americans dels anys 70 i 90. Format per l’Oscar Altaba (bateria), i el Victor Teller (baix), que també toquen a la banda indie-folk-rock OSO, i pel Jaime L. Pantaleón (guitarra i sintetitzadors), que ha tocat en un gran nombre de bandes de l'escena alternativa catalana com 12twelve, Cuzo, Atleta, entre d'altres. El 2017 van veure néixer el seu primer àlbum, “Benicarló”.

20-03-2018 Hits:243 Primavera 2018 Super User

 

(Folk)

El cantautor Oriol Tramvia, amb nou discos sobre les seves esquenes, i una extensa carrera en la que ha anat alternant la música amb la interpretació, està considerat com un dels precursors del rock català. Membre habitual del Grup de Folk, banda mítica del nostre folklore per on van passar personalitats com Pau Riba, Jaume Sisa, o Xesco Boix, entre molts altres. Aquesta formació, a diferència de Els Setse Jutges que es miraven en el mirall de la chanson francesa, van inspirar-se en la tradició del cançoner català. La carrera d’Oriol Tramvia va començar prendre consistència gràcies al seu primer disc “Bèstia!”, enregistrat en directe a la sala Zeleste al 1976, i des de llavors no ha parat de voltar per tot arreu. A l’escenari està molt ben acompanyat amb el Lluís Xandri, guitarra; el Ramon Vagué,contrabaix acústic i el Xavi García, percussió.

20-03-2018 Hits:240 Primavera 2018 Super User

 

(Folk pop)

La música de Daniel Lumbreras és difícil de classificar, amb tints de música africana, celta, brasilera o fins i tot dels cants sufís o de la música raï. Però la base no deixa de ser un pop folk de caire occidental, ric en matisos i molt líric. A això li hem d’afegir que no canta en cap idioma identificable, sinó que improvisa fonemes, aconseguint una musicalitat capaç de seduir a tot tipus de públic. L'any passat va publicar el seu primer àlbum, "La Vila", escollit millor disc català del 2017 per la revista musical Mondo Sonoro.

20-03-2018 Hits:230 Primavera 2018 Super User

 

(Flamenc, cobla)

Influenciat per músiques d'arrel com el flamenc, la bossa nova, la cobla o el tango i amb profundes inquietuds literàries, Alberto Alcalá concep la composició com un procés creatiu en el qual la música i la paraula han de fluir emparades en la tradició, sense deixar a un costat l'originalitat i els nous camins.

20-03-2018 Hits:283 Primavera 2018 Super User

 

(Piano)

En contacte amb la música des dels 9 anys, la relació de Marina Herlop amb el piano segueix el patró d'amor-odi-amor habitual que podem veure en altres músics del seu nivell. “Nanook” (Instrumental, 2016) ha estat la seva primera temptativa com a compositora on s’ha fet acompanyar de l’excepcional Adri González a la producció, gravació i mastering.

20-03-2018 Hits:306 Primavera 2018 Super User

 

(Blues)

El blues i música d'arrels americanes en format semi-acústic són la marca de la casa d’aquest trio format pel cantant i compositor anglès Steve Bruce Roberts, pel guitarrista santboià apassionat de la música negra Carlos Montserrat, i per l’harmònica del també anglo-santboià Robb Morris.

20-03-2018 Hits:320 Primavera 2018 Super User

 

(Indie Rock)

Nascuda al desembre de 2015, Olvido París és una banda de música independent composada pel Jordi Martínez, Jacob Carrasco, Jose A. Lucas i Wojtek. La seva música es mou entre les seves preferències musicals, com el rock, el pop, l’indie, o la ranxera, totes reinterpretats en un estil propi i original, on predomina la calidesa i la intensitat.

20-03-2018 Hits:269 Primavera 2018 Super User

 

(Indie folk)

Indie folk sense artificis, aquests són els termes amb els que es defineix aquesta banda de Barcelona. El primer àlbum de Chet, “Calidoscopi” (2017), beu del country folk americà, el folk dels països nòrdics, la bossa nova i el jazz. Un grup que ofereix un viatge musical ple de llum i color, però també introspectiu i melancòlic..

20-03-2018 Hits:265 Primavera 2018 Super User

 

(Rumba)

Pantanito Trio fan rumba d'autor, fresca i desinhibida, amb lletres properes i àcides i melodies modernes però amb rigorós respecte als clàssics de la rumba catalana i flamenca de tots els temps. Ens presentaran cançons del seu nou disc "Maria Lionza" i dels seus altres dos anteriors en format de ortodox trio rumbero: José el Pantanito, veu principal i guitarra rumbera; Miguel Ramón, guitarra solista i cors i David Italià, bongos i cors.

20-03-2018 Hits:331 Primavera 2018 Super User

 

(Jazz)

Josep Benítez Trio es una proposta jazzística que a través de composicions originals es submergeix en la vessant més experimental de l’expressió musical. Música que va a per noves formes, harmonies i ritmes, des d’un so vintage i amb el groove inherent, al concepte de hammond trio. Amb un repertori de música instrumental, impregnada d'improvisació, situat en la frontera del jazz contemporani, el blues i el funk.

20-03-2018 Hits:233 Primavera 2018 Super User

 

(Jazz)

Únic en la seva espècie i amb un marcat segell personal, aquest poliglota del saxo és carn de cartell dels millors clubs i estudis de gravació del món jazz i un dels més sol·licitats de les primeres figures, tant europees com americanes. Amb setanta discos gravats i deu com a líder de la seva pròpia banda, es un autèntic narrador d’històries dins del panorama jazzístic nacional.

20-03-2018 Hits:425 Primavera 2018 Super User

 

(Flamenc)

El cantautor Antonio Morales Chiclanita, es original de Chiclana de la Frontera (Cadis), on inicia la seva carrera musical. Als vint-anys s'instal·là a Sant Boi de Llobregat, i poc després va entrar com a professor de guitarra als Casals de La Cooperativa i Marianao, i des de l'any 1997 es conegut com a estudiós del patrimoni flamenc i el seu món, amb col·laboracions habituals a les emissores de ràdio del Baix Llobregat.

20-03-2018 Hits:311 Primavera 2018 Super User

 

(Indie-Folk-Pop)

El músic de Sant Boi Raúl Thovar (veu i guitarra acústica), interpreta des dels seus inicis a principis dels 90 's, temes propis i versions de les seves influències marcades per un estil Indie-Folk-Pop, ple de detalls en els arranjaments i el bon gust per la melodia amb sensibilitat i delicadesa.