ALTAVEU +

El Festival Altaveu ha obert horitzons més enllà de la música en directe ampliant la seva programació a altres àmbits vinculats a la música, fent que Sant Boi es converteix en el gran epicentre de la música durant tres dies.
Sota el nom Altaveu+, i des del 2016, el festival ha posat en marxa un mini-cicle de documentals musicals en col·laboració amb el festival In-Edit, un altre de xerrades al voltant de la música, una fira de discos i llibres i una exposició.

  1. CONVERSES
  2. DOCUMENTALS MUSICALS
  3. EXPOSICIONS
  4. FIRA ALTAVEU DEL DISC I DEL LLIBRE

“Els Festivals públics, una reinvindicació”

A càrrec de Jordi Turtós i la presència de diferents persones representants de festivals i institucions culturals públiques
Dijous 6 de setembre
19h, Sala de conferències de Can Massallera

Accés lliure i gratuït

“Divas, rebeldes y transgresoras”

A càrrec de Toni Castarnado
Dissabte 8 de setembre
13h a la Rambla Rafael Casanova

Accés lliure i gratuït

Les dones han anat alçant la veu en la música popular, des dels anys vint amb Josephine Baker com a primera espasa passant pel blues en la dècada dels trenta, representat en la figura de Bessie Smith. A continuació es van posicionar les cantants de jazz, Billie Holiday amb el seu discurs potent i una vida tràgica, fins a arribar a l'eclosió del rock n´roll amb Wanda Jackson com a màxim exponent. Una vegada entrats en els seixanta, dins del soul i el folk van destacar noms com els de Aretha Franklin i Joni Mitchell, mentre sorgien les primeres dones compositores donant un decisiu pas al capdavant, cas de Carole King i Bobbie Gentry. En els setanta van aparèixer Patti Smith, un ícono punk que va portar fins al límit un disc com “Horses” i una Janis Joplin que portava el rock primigeni i salvatge fins a llocs insospitats.
Una porta oberta perquè Debbie Harry amb Blondie i Chrissie Hynde amb Pretenders lideressin bandes que afegien color a una escena necessitada d'estímuls. En els noranta amb la febre de la música alternativa, el filó ho trobem en PJ Harvey i en el moviment riot grrrl amb Kathleen Hanna com a protagonista, a més d'una sèrie de cantautores que venien del country i de l'americana, amb la veu de Lucinda Williams com a bastió. L'últim gran referent ha estat AmyWinehouse, una dona transgressora que va posar una altra vegada en el mapa la música soul regalant-nos una obra com “Back to Black” i que es va acabar convertint en un mite.

l’Altaveu+ compta amb la programació d’un mini-cicle de documentals musicals en col·laboració amb el festival In-Edit. Els dos documentals seleccionats per a l’edició d’enguany es projectaran als cinemes Can Castellet de Sant Boi.

Callas

Diumenge 9 de setembre a les 19h
sessió doble als Cinemes Can Castellet de sant boi: Callas + Rumba 3

Accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament

Director Tony Palmer
United Kingdom / 91 min. / 1987 / English
Subtítols en VOSEt

La Calles, súper-soprano orgullosa però insegura, a Reganyaments amb la premsa i presa d'una tempestuosa passió amb el vil magnat Onassis, va viure gairebé com un personatge de les seves àries. Aquesta és la increïble història del seu esperit, art, sempitern combat interior, així com la dels homes que la van modelar i van adorar. I van trencar.

Rumba 3 - De Ida y Vuelta

Diumenge 9 de setembre a les 19h
sessió doble als Cinemes Can Castellet de sant boi: Callas + Rumba 3

Accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament

Director Joan Capdevila, David Casademunt
Spain / 90 min. / 2015 / Castellano - Catalán

Un panegíric als grans felicians de la rumba catalana. L'alegria de viure del trio va desfer una mica les negres tempestes del Franquisme. Una història que tracta del seu èxit i cintes de gasolinera, brillants cantants i "dolentíssims" ballarins, de quilòmetres menjats i fans molt ardents, d'amor familiar, pobresa i ritme.

“30 Altaveus, 30 cartells”

Del 6 al 9 de setembre
Vestíbul de Can Massallera
Accés lliure i gratuït

Per tal de commemorar l'aniversari de les 30 edicions del Festival, s'instal·larà al vestíbul de Can Massallera una exposició dedicada a recordar la trajectòria de l'Altaveu mitjançant la seva imatge gràfica i la seva programació.
Els 30 cartells estaran acompanyants d'escrits i comentaris del periodista musical Jordi Biancciotto, una de les persones que des de l'inici a fet la cobertura del festival.

Fira Altaveu del Disc i del Llibre

Dissabte 8 de setembre, 12h.
Rambla Rafael Casanova
Accés lliure i gratuït

La Rambla Rafael Casanovas, epicentre de l’Altaveu, reunirà expositors d'arreu del país especialitzats en discos i llibres musicals en la 30ª edició del festival. Serà, doncs, una bona oportunitat per cercar i trobar aquelles referències difícils d’aconseguir o per descobrir petits grans tresors musicals en forma de disc o de llibre.

next
prev